Gordana Opalic

Дневник једног умирања

 Мој други роман ''Дневник једног умирања'' освојио је трећу награду на конкурсу Златна сова који организује Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.


Да ли је могуће, умирући, надрасти саму себе? Удата, мајка и успешна пословна жена Уна Николић од лекара добија најгору могућу информацију - живеће још максимално шест месеци. Свесна да не може да се избори против рака који је бесповратно изједа, она улази у борбу са својом прошлошћу и дубоко скривеним ранама, које је деценијама  игнорисала. Лишена ограничења које пред човека ставља размишљање о будућности, Уна своју садашњост оснажује повратком у прошлост кроз одлазак у родни град, а у њему се укрштају њена и туђе истине. Неминовно се на том путу отварају питања - шта ако је већ сутра крај, шта када бих могла да променим нешто у својој прошлости, да ли је моја садашњост могла или требало да буде другачија, какав ће бити живот у којем мене више неће бити, хоће ли ме ико запамтити, да ли сам имала право на то да више него себе волим своје ближње.

                                                                                Из саопштења жирија

Нема коментара:

Постави коментар

Fade to Black

  Драги пријатељи, Дуго се нисам оглашавала, јер заиста нисам имала шта да кажем. Од мајских дешавања пуно се писало о насиљу, о трагедији...