Gordana Opalic

Родитељски кутак


 

ОТВОРЕНА ВРАТА

Отворена врата или индивидуални контакт са наставником је важан део сарадње родитеља и школе и зато је важно да своје право да у директном контакту са одељењским старешином или било којим предметним наставником који је укључен у образовање вашег детета, користите и то што чешће. Истраживања су показала да је успех деце у школи постојанији уколико постоји редован и квалитетан сараднички однос између родитеља и наставника.

Многи родитељи не долазе редовно на индивидуалне контакте са наставницима, сматрајући то непотребним или компромитујућим поступком, јер ''наставник ће помислити да се додворавам или да га контролишем или да желим повластице за своје дете''. Често чујем овакве изговоре и тврдим вам да су погрешни. Нико неће помислити ништа од овога јер желите да пратите образовање свог детета. С моје тачке гледишта, осим што је то ваше законом гарантовано право, то је и неопходно, поготово данас у време електронских дневника и свеопште доступности свих могућих информација. Немам ништа против електронског дневника или имејл комуникације, али ми је дража жива реч. И сврсисходнија је, сигурна сам.

Зато, драги родитељи, на сајту сваке школе мора бити истакнут распоред индивидуалних контаката са предметним наставницима – идите на отворена врата, сарађујте са онима који образују вашу децу и будите нам партнери и сарадници. Циљеви су нам заједнички и само заједно их можемо реализовати.


Нема коментара:

Постави коментар

Fade to Black

  Драги пријатељи, Дуго се нисам оглашавала, јер заиста нисам имала шта да кажем. Од мајских дешавања пуно се писало о насиљу, о трагедији...